Over mijn werk

zelfportret

 

In het werk van Teeyoo heeft de pop als onderwerp een centrale rol gekregen.

Een pop is natuurlijk een levenloos voorwerp gemaakt van plastic, stof, hout en soms van porselein of aardewerk.Tijdens het schildersproces ondergaat de pop echter een transformatie. Menselijke eigenschappen en emoties nestelen zich in de voorstelling. De pop ontpopt zich als mens. De pop als personificatie van menselijk drama. De pop als icoon.

De poppen die ik schilder roepen onmiskenbaar het beeld op van het kind. Het kind als drager van het leidmotief in mijn werk: kwetsbaarheid. De kwetsbare positie die de mens inneemt in het schijnbaar eindeloos voortdurende proces van tijd en ruimte waarbij vragen naar zingeving, schuld en onschuld, angst en geborgenheid telkens weer moeten worden gesteld.

 

Samen met de dichter Arend J. Grevers vormde ik het duo Kreevrs en Teeyoo. De gedichten van Kreevrs omlijstte ik met muziek en zang. Kreevrs maakte gedichten bij mijn schilderijen. Tijdens o.a. openingen van tentoonstellingen presenteerden we die samenwerking als performance. Voorbeelden staan op YouTube.

Voor ouder werk, waaronder landschappen en realistische schilderijen, klik hieronder op de icons.

overig
Kreevrs en Teeyoo op You Tube
landschappen